Vi ved at alle muskler i kroppen er forbundet og arbejder sammen i kæder for at skabe funktionelle bevægelser såsom gang og løb. Derudover ved vi at smerte er med til at påvirke vores naturlige bevægelsesmønster, da hjernen automatisk skaber kompensationsmønstre når vi får ondt.
Kompensationsmønstre gør at vi kan fortsætte med det vi plejer men ofte på en uhensigtsmæssig måde hvorved vi fastholder smerten. Slyngetræningen er med til at genskabe det naturlige bevægelsesmønster i kroppen og derved reducere smerte.
For at kroppens led kan fungere optimalt har vi behov for fri bevægelighed, kontrol og styrke, hvilket er de tre fokusområder som slyngetræningen arbejder med. Derudover arbejdes der med kropsbevidsthed og kropskontrol.
Ustabiliteten fra slyngerne og arbejdet med flere kropsdele samtidig gør træningen nem at overføre til dagligdags aktiviteter, så træningen bliver både funktionel og effektiv.
En bruger udtaler:
Jeg går til slyngetræning hos Bryggergården. Vi bruger slyngetræning som genoptræning /vedligeholdelse. Øvelserne tager fat i hele kroppen. Dvs. balance, styrke og core.
For mig erdet tydeligt at mærke fremgang i form af Bedre/større :
- Kontrol af kroppen.
- Balance
- Større styrke i hele kroppen
- Mobilitet
- Og aftagende smerter.
Desuden er slyngetræning varierende og sjov træning.
Dianne